Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 13. joulukuuta 2014

Pepparkaka

 

Ruotsissa tehdään kuulemma parempia piparkakkuja. En kiistä asiaa mutta itse tehty voittaa monet valmiit. Netti on pullollaan reseptejä ja tässä oma versioni;

3 dl tummaa siirappia
3 dl sokeria
370g voita
3 kananmunaa
13dl vehnäjauhoja
3 tl ruokasoodaa
3 rkl kanelia
1  rkl inkivääriä (kukkurallinen)
1  rkl kardemummaa
1  neilikkaa (kukkurallinen)
1 rkl pomeranssia
 
Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. 
Lisää voi paloina ja sekoita kunnes voi on kokonaan sulanut. 
Anna jäähtyä 30min.
Lisää kananmunat yksitellen
Lisää jauhot ja ruokasooda



Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli. Taikina kovettuu jääkaapissa. 
Kun leivot kakkuja niin älä annan taikinan lämmetä. Siksi otan jääkaapista vain palan kerrallaan.

Paista uunissa 175c asteessa noin 5 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti