Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 5. helmikuuta 2015

Runebergintorttu

Tätä torttua näkee kirjoitettavan yhteen ja erikseen. Fredrika Runeberg kehitti tämän ehkä parhaan tortun mitä maa päällään kantaa ja tämä nautitaan vain ja aina jääkylmän maidon kanssa.

Valtioilla ja yrityksillä on luottoluokitukset. Kerroin kaverilleni Lasselle, että leivon tänään torttuja. Hän laski luokitukseni välittömästi heterosta semi-heteroon. Kerroin, että leivon lasteni kanssa ja toivon, että tämä lieventävä seikka nostaa luokitukseni taas ihan umpiheteroksi.

Lasse, tässä apuleipurit...






Resepti;

3 dl vehnäjauhoja                         Vatkaa pehmeä voi ja sokeri
2 tl leivinjauhetta         Sekoita jauhot keskenään, murusta piparkakut jauhoihin
3 piparkakkua                   Lisää pienissä määrissä kanamunat sokerivoihin.
1,5 dl sokeria                            Lisää taikinaan vuorotellen muut ainekset.
0,5 dl fariinisokeria
1 tl kardemummaa 
2 kanamunaa
200 g voita
100 g rouhittua mantelia
1,5 dl korppujauhoja
0,5 dl rouhittua pähkinää
2 dl kouhukermaa 
pari tippaa karvasmanteliöljyä 

Tortut uuniin 13-15min. 225c

Kun tortut on viilentyneet voit kostuttaa ne punssi/vesiseoksella tai rommi/vesiseoksella. Vadelmahilloa keskelle ja valkoinen rengas tehtynä tomusokerista ja vedestä. Vältä tekemästä liian löysää tomusokerista. 

Rouhittu manteli antaa mukavan purutuntuman torttuun. 

P.S. Ei kerta homoa tee...;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti