Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Moussaka


Kasvismoussaka. Pilko valkosipulinkynnet ja sipulit. Pese ja viipaloi munakoiso.

Levitä munakoisoviipaleet talouspaperin päälle. Laita suolaa myllystä viipaleiden päälle. Viipaleet alkavat hikoilla nestettä pois.

Käytä valkosipulia.


Kuullota sipulit ja valkosipuli pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyre. Anna hautua pannulla ja mausta haluamallasi yrteillä. Tuore basilika tai tuore meirami sopii mainiosti. Lisää joukkoon luomu-kasvisliemikuutio.
Kuivaa hikoilleet munakoisoviipaleet ja esipaista ne pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta. Voitele uunivuoka öljyllä ja lado munakoisoviipaleita kerrokseksi vuoan pohjalle. Laita seuraavaksi tomaattikastiketta kerros ja sitten kourallinen juustoraastetta. Toista sama kunnes ainekset loppuvat.

Laita lopuksi juustoraastetta päällimmäiseksi ja kaada kermaa reunoja myöten uunivuokaan. Auta kermaa jotta se valuu kerrosten väliin tai painele haarukalla reikiä.

Netistä löytää useita tämän ohjeen variaatioita, mutta tällä reseptillä olen tehnyt usein ja tulee erittäin maukasta. Välillä lisään  myös jauhelihaa tai broileria. Tonnikala saattaisi sopia myös joukkoon makunsa puolesta.

Kasvismoussaka

2       Sipulia
2       Valkosipulinkynttä
500g Tomaattimurskaa
3 dl   Emmental juustoraastetta
1       Munakoiso tai kesäkurpitsa
         Öljyä
2-3dl Kermaa
1 kpl  Luomu kasvisliemikuutio




         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti