Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Sain kuulla, että Stanfordin yliopisto on ennusteena arvioinut ruoan loppuvan maailmasta tätä menoa noin 200 vuoden kuluttua. Ennuste oli optimistinen, eli voi loppua aikaisemminkin. Yksi merkittävimmistä ruoan lopun aluista on hiilidioksiidi joka tulee laskeutumaan vesistöjen päälle estäen veden pieneliöiden ja kalojen hapen saannin.

Muualla maailmassa useassa paikassa syödään hyönteisiä ja ötököitä. Ne sisältävät usein paljon proteiinia ja tulevat tulevaisuudessa olemaan merkittävä proteiinin lähde ihmiselle. En itse ennusta näin mutta olen lukenut ja kuullut. Ötökät tekevät kuulemma tuloaan Eurooppaan ja löytävät tiensä jossain vaiheessa pykäläviidakkomaa Suomeenkin. Vaikkakin vasta pakon edessä.

Itse en innostu laittamaan suuhuni esim. jauhomatoa koska pelkkä ajatus puistattaa. Rapean heinäsirkan voisin popsia vaikka uppopaistettuna. Netistä löytyy jo nyt paljon reseptiikkaa jossa käytetään ruoanvalmistuksessa jauhomatoja ja muita ötököitä. Jo pelkästään Googlettamalla nenän eteen ponnahtaa heti resepti esim. jauhomatomakaronilaatikosta.

Jouduin lainaamaan kuvan tällä kertaa. En löytänyt kotoa sopivaa matoa;) Kas siinä, jauhomato!

Juttuni pointtina haluan liputtaa omavaraisuuden puolesta. Omavaraisuus on tärkeää meidän Suomelle ja jokaiselle yksityiselle ihmisellekin. Varsinkin tulevaisuudessa. Toinen pointtini on se, että lautaselta tulee syödä kaikki. Hyvää ja terveellistä ruokaa pitää arvostaa todella korkealle.

Junnut varsinkin, syökää vihannekset!


P.S. Löytynee varmaan erilaisiakin ennusteita. Ei syytä paniikkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti