Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Vinkit keiton tekoon

             

                                                    Keitto

Tärkeä ja hyvä vinkki kaikille soppanaisille ja soppamiehille; 
  •  Kukaan ei pidä kokonaisten pippureiden noukkimisesta keittoliemestä pois. Siksi laitan kattilaan ensin vettä ja pippurit. Annan pippureiden kiehua hiljakseen 15-30min jonka jälkeen ongin reikäkauhalla pippurit pois. Tällöin maku jää mutta voimakkaan makuiset sattumat ovat poissa. Tämä ei ole iso vaiva, suosittelen.
  •  Keitto kannattaa aina tehdä tuoreista juureksista ja vihanneksista. Ei siis pakastevihanneksia.
  • Ole tarkkana kypsyyksien kanssa. Olen syönyt liian monta kertaa esim. lohikeittoa jossa lohi on ylikypsynyt pieniksi hiutaleiksi. Laitan lohikuutiot aivan viime hetkellä liemeen uimaan ja anna niiden kiehua max. yhden minuutin. Lohi jatkaa kypsymistään kiehumisen jälkeenkin. Juurekset sama juttu, ne valmistuvat pieninä kuutioina hyvin nopeasti. Voit sammuttaa lieden kun juurekset ovat "viittä vaille" valmiita.
  • Siskonmakkarakeiton valmistan niin, että keitän ensin kokoon pippurit ja veden(katso alku). Leikkaa makkarat kahden makkaran  pötköiksi ennen kuin puristelet pallerot kiehuvaan liemeen. Tämän jälkeen kiehautan makkarapallerot yhden minuutin jonka jälkeen poimin ne pois. Tämän jälkeen teet keiton valmiiksi ja lisäät makkarat vasta valmiiseen keittoon. Tällä metodilla saat mehukkaat makkarat ja hyvän lopputuloksen. Wursti tekee parhaat siskonmakkarat. 
  • Herbamare on aivan ehdoton suolasekoitus monissa keitoissa !


Palaan myöhemmin takaisin keitto-teemaan jolloin kerron mm. reseptin Euroopan ehkä parhaimpaan lohikeittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti