Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 30. lokakuuta 2014

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto

 

Tämä keitto on erittäin helppo tehdä ja sopii hyvin Halloween-teemaan. Sopii vuodenaikaan siksi koska kaupassa niitä nyt löytyy ja jäljelle jäävästä kuoresta tein kuvan mukaisen lyhdyn.


1 kurpitsa
1 prk Valion mango tuorejuusto
1 kasvisliemikuutio
timjami
valkopippuri
paprikajauhe
suolaa (jos tarvitsee)
tilkka sitruunamehua


Hanki jalkapallon kokoinen kurpitsa. Kun yrttejä käytettään niin tuore voittaa aina 100-0 kuivatun. Valkopippuria jauhettuna ja suolaa jos tarvitsee, oman maun mukaan.









Lakki pois päästä ruokapöydässä !

Käytin hedelmäveistä, leikkaa veitsi kulmassa jotta saat lakin pysymään päässä.









Kaiverra isolla lusikalla rihmasto ja siemenet pois sisältä. Jos haluat myöhemmin hyödyntää siemenet keiton koristeena niin ota talteen. Muuten voit heittää nämä menemään.

Jos otit siemenet talteen niin hiero niihin öljyä ja suolaa. Paahda niitä hetken aikaa uunissa. Erityisen hyviä niistä ei tule mutta voit käyttää niitä keiton koristelussa tai myöhemmin jossain salaatissa.





Kuutioi kurpitsapalat. Laita kattilaan sen verran vettä, että kuutiot peittyvät. Lisää valkopippuri, kasvisliemi ja mausteet. Anna kiehua 15min.

Kaada suurinpirtein puolet nesteestä pois ja hienonna sauvasekoittimella. Keittiötermi ko. laitteelle on bamix tai niinkuin joskus aikoinaan ravintolakeittiössä sanottiin niin Rambo. Mutta silloin puhuttiin vähän isommasta sekoittimesta.

Laita puolet tuorejuustopurkista keittoon ja sekoita.


Raikas keitto on valmis. Koristele keitto. Voit tehdä keiton pintaan raitoja esim. pienellä tilkalla jäljelle jääneestä tuorejuustosta.

Koristelin keiton auringon-, pinjan- ja kurpitsan siemenillä.

Bon appetit !


P.S. Ja vielä mennään ihan omilla kuvilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti