Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

PIZZA


PIZZA

Grande keksintö !

 

Kun teet pizzaa niin on olemassa pizzaleipureiden 3 perussääntöä joita tulisi noudattaa;

  1. Tee pizzapohja aina itse

    2. Juusto ensin ja täytteet päälle

    3. Ananas ei kuulu pizzaan.

     

    Allekirjoitan kaksi ensimmäistä sääntöä mutta käytän ananasta jos huvittaa.



    Pizzapohja;

    50 g      hiivaa (tuorehiiva)

    4 dl      vettä (kädenlämpöistä)

    3 rkl    öljyä (oliivi tai rypsi)

    1 tl      suolaa

    1/2 tl   sokeria

    9 dl  jauhoja (suosin 6dl vehnä- ja 3dl durumjauhoja)


    Käytän usein monitomikonetta ja tietenkin taikinakoukkua pizzataikinan tekoon.

    Laita vesi, öljy, sokeri ja suola kulhoon. Anna koneen käydä muutama kierros. Varmista ennen hiivan lisäämistä, ettei vesi ole liian lämmintä. Murusta hiiva veteen. Lisää jauhoja samalla kun kone käy hiljakseen. Jauhoja on tarpeeksi kun taikina irtoaa kulhosta ja on hivenen tarttuvaa (kokeile sormilla). Anna koneen käydä lopuksi muutama reippaampi kierros jotta saat sitkon taikinaan.

    Teen pizzataikinan aina ilman reseptiä. Mikään ei varsinaisesti mene vikaan jos pikkaisen poikkeaa ohjeesta.

    Anna taikinan nousta. Tässä kohtaa uuni päälle, asteita niin paljon kuin uunista lähtee 250-300 c


    Kun taikina on noussut niin ripoittele työpöydälle karkeaa vehnäjauhoa. Kaada taikina jauhojen päälle. Karkea jauho en ehdoton koska toimii tässä kohtaa parhaiten.

    Siitä sitten tekemään ohutta tai paksumpaa pohjaa ihan maun mukaan. Minä teen lähes aina ohutta. Voit työstää taikinaa käsillä tai kaulinta käyttäen. Jätän pohjan usein vähän epäsymmetriseksi jottei lopputulos ole liian kliininen.


    Tomaattikastike;                                  

    1 dl     ketsuppia

    1/2 dl   tomaattipyrettä

    3 rkl   fariinisokeria

    1/2 dl  ananasmehua

    1-2 tl    Chipotle Tabasco (tätä sitten oman tai lasten maun  mukaan)


    Yllä yksi vaihtoehto tomaattikastikkeeksi. Voit myös käyttää ihan perus tomaattisosetta.

    Sitten vaan rakentamaan pizzaa ja muista järjestys taikinan päällä; tomaattikastike, juusto ja vasta sitten lopuksi täytteet. Käytän usein valkosipulia ja sen laitan ennen uuniin laittoa.

    Täytteitä ei pidä laittaa liikaa sillä liian paljon täytettä tekee pizzasta mömmöä. Pizza on silloin onnistunut kun voit kädellä nostaa palan ja se ei lössähdä syliin. 

    Oreganoa uunin jälkeen ripotellen pinnalle ja herkku on valmis !

     

     




     

     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti