Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Voisilmä ja Texas

       PULLA

Pullataikina;

5 dl maitoa
50 g hiivaa (tuorehiivaa 1pkt)
1 kananmuna
1,5 tl suolaa
1 1/2 - 2 dl sokeria (itse laitan vajaa 2dl)
2 tl kardemummaa
n. 15dl vehnäjauhoja
150 g voita

Teen pullataikinan yleiskoneella. Laita kädenlämpöinen maito kulhoon ja murustele hiiva joukkoon. Sekoita hivenen. Mittaa joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Anna koneen pyöriä hiljaa hetken. Lisää joukkoon 13dl vehnäjauhoja koneen käydessä hiljaisella nopeudella. Pidä pieniä välejä jauhojen lisäämisessä. Kun taikina on syönyt jauhot niin lisää pehmeä voi ja sitten lopuksi loput 2dl jauhoista.
Anna taikinan nousta 40-50 minuuttia.



VOISILMÄPULLA

No niin, taikina on valmis. Pyöritä taikinasta pyöreitä pullia ja paina peukalolla tai jollain muulla pullan keskelle kolo ja laita pellille nousemaan 20min. Kun pullat ovat nousseet niin paina uudestaan kolo johon sitten laitat reilun arpakuution kokoisen voikuution (2,5x2,5cm). Mitä enemmän voita, sitä paremmalta maistuu. Päälle hienoa sokeria jonka jälkeen voitelet pullat kanamunalla ja uuniin.

200 astetta ja 15 minuuttia.




TEXASPULLA

Samasta taikinasta valmistuu Texas-pulla. Saat Texas-pullan täytteen parhaiten pysymään pullan sisällä tekemällä pullan Boston-pulla tyyliin (katso kuva alempana). Eli taikina pöydälle ja kaulit taikinasta levyn jonka pakuus noin puoli senttiä. Tämän jälkeen levität alla olevan täytteen tasaisesti pinnalle jonka jälkeen käärit levyn rullatorttumaisesti rullalle. Leikkaa muutaman sentin siivuja rullasta ja lado palat kyljelleen (rullakuvio näkyviin) voilla voideltuun vuokaan. Jätä tilaa pullan nousemiselle (pulla nousee uunissa). Anna nousta hetken ja voitele munalla ennen uunia. Pulla uuniin 200 astetta ja 15min.

Texas-täyte;

150g voita
2 dl fariinisokeria
2-3 tl kanelia

Sekoita fariinisokeri ja kaneli pehmeään voihin. 

Pullan seuraksi kylmää maitoa ja elämä hymyilee...


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti