Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Lihapiirakka

 

Olen lopen kyllästynyt marketeissa myynnissä oleviin leipomoiden "liha"piirakoihin. Niissä on niin vähän lihaa ja täytettä, että tulisi olla rikos kutsua niitä lihapiirakoiksi.

Esimerkkinä paikallinen Henrikssonin leipomon läpyskä. Iso piirakka mutta vain onneton lusikallinen täytettä. Siis melkein vain taikinaa.

Niinpä kun inspiraatio iskee teen omat piirakat, lihaa säästämättä.
Ja nyt kameramies, kuva ole hyvä!

Taikina;

10 dl maitoa
70g tuore hiiva
3 tl suolaa
1 rkl sokeria
9 dl hiivaleipäjauhoa
10 dl vehnäjauhoa
3 rkl öljyä tai voita

 Jokainen osaa tehdä leipätaikinan. Jos et osaa tai muista niin katso aikaisempi juttuni leivästä niin saat juonen päästä kiinni. Muista, että jauhojen määrä saattaa vaihdella, joten ajatus mukana.

Täyte;

800g Jauhelihaa(nauta 40, possu 20 ja lammas 20%)
2dl kuivattua sipulia
1 iso sipuli
2 rkl whole grain mustard(sinappia jossa pyöreitä sinapinsiemeniä) 
1/2 tl sokeria
2 dl smetanaa tai ranskan kermaa
valkopippuria(runsaasti mutta ei liikaa) 
suolaa
maustepippuria
paprikajauhetta
valkosipulia

Mausta reippaasti koska maku laimenee kun tuote valmis. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti