Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Poikani sairastui ja vedimme koko perhe hetken happea ja työstimme stressiämme joten en ole jaksanut tehdä juttuja.

Nyt voin jatkaa taas, poika selviää ja on ollut reipas joten ajattelin itsekin olla sitä.

 

Mennään perusasioden äärelle.

Suomalainen hyvin perinteinen valinta vuosien varrella ravintolassa ja pyhäpäivän ruokana.

Pippuripihvi ja valkosipuliperunat.

Perunat on erittäin helppo tehdä. Tarvitset kiinteää perunaa, tuoretta valkosipulia ja suolaa.

Ota tässä vaiheessa liha huoneenlämpöön.

Viipaloi perunat, kuori valkosipulinkynnet. Paista perunat öljyssä hetken aikaa, älä kuitenkaan hirveästi ruskista niitä. Sekoita perunoihin suola ja valkosipuli ja laita uuniin 175-200c 45min.

Mun mielestä kerma ei kuulu aitoihin ja alkuperäisiin valkosipuliperoihin mutta laita ihmeessä jos haluat. Tämä on kevyempi vaihtoehto ja hyvä tulee.


Ja tässä lepää suomalainen takuumurea naudan sisäfile. 1,5kg rakkautta, Näet kuvasta, että liha on kivasti marmoroitunut.

Nyt kun perunat on uunissa ja liha lämmennyt niin ota lihaan pinta kuumalla pannulla. Anna lihan vetäytyä jonka aikana laitat pintamausteet  antamaan makua.



Käytin fileen "coer de file"-osan eli tasaisen keskikohdan. Laita liha uunin alaosalle perunoiden alle ja paista kunnes mittari näyttää 52-55c. 


Helppo pippurikastike, tarvitset;

- Musta Pekka tuorejuuston
- Siirappia tai fariinisokeria
- Mustapippuria rouhittuna
- Dijon-sinappia 
- Kermaa, Ranskankermaa tai Smetanaa.
- Lihaliemi

Laita 2 dl vettä + kaikki muuta ainekset maun mukaan kattilaan hetkeksi hiljalleen kiehumaan. Kiehauta ja suurusta Maizena/vesiseoksella. Kiehauta. Valmis. Reippaasti mustapippuria. Helppoa.

Ota liha ulos vetäytymään. Otin 54c asteisena ja annoin vetäytyä foliossa 10min.


Tein tällä kertaa lihan uunissa, koska uuni oli perunan takia jo käytössä niin liha tuli samalla


Laitoin tarjolle puualustalle. Puun päältä vaan on jotenkin mukava syödä liha.
Paistoin vielä lisäksi tuoreita herkkusieniä johon lisäsin pannulla persiljaa ja lopuksi sitruunanmehua, vaaleata balsamicoa ja hyppysellinen suolaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti