Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kebab

 Tee kebablihamassa lampaan-, possun-, ja naudanjauhelihasta. Käytä massaan reilusti mausteita.
naudan jauheliha
porsaan jauheliha
lampaan jauheliha

paprikajauhe

suola
mustapippuri
juustokumina
cayennepippuri
valkopippuri

Kaupasta löytyy valmis kebabmausteseos joka sisältää kuminat sun muut.

Vaivaa massaa käsin kunnes siitä tulee tiivis ja rakenne muuttuu. Koepaista pihvi ja tarkista maku. Kun olet tyytyväinen makuun niin muotoile liha kaksinkertaisen folion sisään tiiviiksi rullaksi. Laita uuniin 120c. Paista kunnes lihan lämpötila ylittää 80c (noin 3 tuntia). Laita lihanyytin alle pelti tai astia johon lihan nesteet valuvat.

Jokainen osaa tehdä tästä eteenpäin mieleisen kebabin. Itse käytän maustamatonta jogurttia ja omavalmisteista tomaattichilikastiketta. Tällä tavalla tehtynä tiedät tasan tarkkaan mitä kebablihasi sisältää.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti