Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

борщ

 Yksi parhaista keitoista koskaan, borssikeitto. Mahtavat värit, maku ja smetana. Keitto jota on aina pakko ottaa toinen lautasellinen.


  Tarvitset tuoreena;
- Punajuuri 2-3
- Porkkana 2
- Sipuli 1 iso
- Juuriselleri 1 pieni
- Valkokaali punajuurien verran
- Valkosipuli 2 kynttä
- Timjamia hyppysellinen

Tarvitset lisäksi; Smetanaa, lihalientä, pippuria, suolaa, etikkaa ja teelusikallisen tomaattipyrettä.

Kuullota suikaloidut juurekset ja sipulit yhdessä tomaattipyreen kanssa paistinpannulla. 

 



Hankin keittoa varten kevyesti savustettua hitaasti ylikypsytettyä possua. Lisäsin tämän keittoon kun keitto oli valmis. Monet käyttävät nakkeja mutta nakit ei tee kunniaa tälle hienolle keitolle.

Laita isoon kattilaan lihaliemi, timjami, pippuri ja laakerinlehdet. Laita porisemaan

Lisää liemeen ensin kuullotetut punajuuret koska ne vaativat näistä juureksista eniten kypsyttelyä. Anna kiehua muutamia minuutteja jonka jälkeen voitlisätä porkkanan. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ja kaali sekä sipulit.

Lisää hetkeä ennen kuin mestariteos on valmis lusikallisen etikkaa ja riittävästä suolaa. Varovasti etikan kanssa. Etikan pitää keitossa maistua mutta liika etikka pilaa keiton. Tarkasta maku.

Anna kiehua kunnes juurekset ovat al dente = sopivasti kypsä, purutuntumaa.

Anna vetäytyä hetki, annostele lautaselle ja smetanaa päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti