Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 13. marraskuuta 2014

Aasia II



                         Finger Food


Sormilla syömisessä on vain sitä jotakin. Alkukantaista, leikkisää ja jotenkin vaan ruoka maistuu paremmalta. Nyt saa sotkea ja pitää hauskaa !

Veljeni esitteli tämän ruoan minulle ja siitä tuli heti minun lempiruokani. Top-10 kamaa. Sanotaan, että tämän tyylistä ruokaa syödään etenkin Vietnamissa.

Tarvitset;

Broileria
Cashew pähkinää
Salaatinlehtiä ( paljon ja kämmenen kokoisia)
Chiliä (punaista)
Kalakastiketta (katso kuva vieressä)
Punainen paprika     yksi
Retiisi     muutama
Korianteri     tuore
Soijakastike
Salottisipuli     muutama
Lime    3-4


Marinoi broilerin rinta tai fileet soijakastikkeessa. Pari tuntia riittää. Kun broiskut ottavat makua marinadissa niin esivalmistele kaikki muu. Valikoi ja irroita salaatinlehdet valmiiksi. Lehtisalaatti on hyvä, Romaine käy myös. Pehmeät salaatinlehdet ovat hyviä tähän. Jäävuorisalaatti on liian rapsakka. Varaa aikuiselle noin 5-7 salaatinlehteä. Sumopainijalle 20.

Pilko pähkinät pienemmiksi, ei kuitenkaan ihan hiutaleeksi. Leikkaa chilistä, paprikasta, retiisistä ja sipulista ohkaisia siivuja. Kuutioi yksi lime erittäin pieniksi paloiksi. Laita paprika, retiisi, sipuli ja lime tarjolle johonkin pieneen astiaan.

DIPPI;

 1 dl kalakastiketta
 1dl vettä
 kahdesta limestä puristettu mehu
 1 rkl hunajaa

Sekoita nämä ja laita joukkoon maun mukaan korianteria ja chiliä. Anna seistä hetki ennen tarjoilua.

Nyt ei muuta kuin paista broilerin palat kokonaisena ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Tämän jälkeen voit alkaa rakentamaan annosta salaatinlehden päälle. Pieni määrä kaikkea ja teelusikallinen dippiä päälle. Kääri lehti nyytiksi ja ääntä kohti. Nam !

Tämä on erittäin mukava ruokailutapa seurueelle. Ja jokainen ymmärtää kun katsoo raaka-aineita niin tämä lienee melko terveellistä. Tätä syödessä tuntuu, että voisi syödä sumopainijan annoksen verran.

Voit broilerin sijasta käyttää luutonta possunkylkeä, possu sopii erinomaisen hyvin. Voit myös kokeilla erilaisia täytteitä, vain mielikuvitus on rajana

Terv. Kokki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti