Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 4. marraskuuta 2014

               
                                                         Lohikeitto



                                          

Lohikeittoni poikkeaa muista maistamistani sillä, että keitossa on lanttua.

Lanttu antaa loistavaa värisävyä ja tummaa makua, sopii erinomaisesti lohikeittoon !

Unohda ne valmiit pakastejuurekset. Osta kiinteää perunaa ja yksi lanttu.

Osta kala tuoreena, älä pakasta sitä jollei pakko. Kalatiskillä myyjä kysyy usein otatko perkeet mukaan. Nyt kannattaa ottaa. Keitä kalaliemi itse.

Kalaliemi;

Valkoisen tai lohikalan perkeet
sipuli
porkkana
valkopippuri
purjo

voit myös käyttää;

varsiselleri
korianteri
timjami
fenkoli
laakerinlehti

Laita kattilaan kalan perkeet. Muista poistaa kidukset. Lisää muut ainekset, peitä vedellä ja keitä hiljalleen kasaan. Kuori keittäessä syntyvä vaahto pois. Anna porista noin puoli tuntia. Siivilöi liemi ja anna siivilöidyn liemen porista vielä noin 20-30 minuuttia. Näin keität lientä kasaan maun samalla tiivistyessä.

Käytä liemi lohikeittoon, voit pakastaa ylimääräisen. Muista merkitä päivämäärät aina kun pakastat jotain.



Poista kalafileestä kaikki ruodot.                                                       Kuvan välineellä onnistut, voit myös käyttää pinsettejä tai ruokaveistä. Tunnustellen sormilla löydät ruodot helposti.


Lohikeitto;

1 kpl keskikokoinen lohifile kuutioituna
5dl kalaliemi(jos et jaksa itse tehdä niin 2 kuutiota valmista on ok)
1 keskikokoinen lanttu
5-6 isohkoa kiinteää perunaa
1 iso purjo
tilli
1/2 paketti  Koskenlaskija voimakas sulatejuusto
2dl kermaa
sopivasti vettä
Herbamare

Tämä on helppo tehdä. Kuutioi lanttu ja peruna. Laita lanttu kattilaan ja vesi sekä kalaliemi päälle.  Ota vesimäärässä huomioon, että veden alle pitää mahtua vielä perunat ja kala. Anna lantun kiehua minuutti ja lisää  peruna.  Anna kiehua 5 minuuttia ja lisää pilkottu purjo. Älä käytä tummanvihreää osaa. Koskenlaskijan voit lisätä myös nyt pieninä paloina.

Seuraa juuresten kypsyyttä. Pari minuuttia ennen sopivaa kypsyyttä voit lisätä kerman ja tillin sekä kalan. Anna kiehua enintään minuutin. Lisää Herbamarea maun mukaan. Tarkasta aina maku kun teet ruokaa. Maistele ja haistele.

Keitto on valmis. Voit kaveriksi paahtaa vaikkapa ruisleipää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti