Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 10. marraskuuta 2014

Muu maa mustikka








    
Mustikkapiirakka
 





Jääkylmä maito ja tuore äidin tekemä aavistuksen lämmin mustikkapiirakka, ei sitä voittanut mikään.

Pakko myöntää, tämän äiti osasi vaan paremmin. Ohut pohja, paras pohja. 

Taikinan teon voit vilkaista jutustani; Voisilmä ja Texas.

Taikina; (Jos teet tästä puolet niin riittää pellilliselle)

5 dl maitoa
50 g hiivaa (tuorehiivaa 1pkt)
1 kananmuna
1,5 tl suolaa
1 1/2 - 2 dl sokeria (itse laitan vajaa 2dl)
2 tl kardemummaa
n. 15dl vehnäjauhoja
150 g voita


Jos taikinasta jää yli niin voit tehdä pienempiä piirakoita.
Kaulitse uunipellille ohut taikinalevy(paksuus max 5mm). Jätä taikinasta 1/4 ristikoiden tekoon. Muotoile reunat hivenen paksummaksi jotta täyte ei valu pitkin peltiä.

Pinnalle;
 
500 g tuoreita tai pakastemustikoita
1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja


Sekoita nämä ja kaada taikinan päälle.

Tee vielä lopputaikinasta ohut ristikko täytteen päälle(katso kuva). Voitele taikina kananmunalla. Yritä välttää  pensselin osumista mustikoihin muuten saat sinisiä ristikoita. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.
Ja sitten uunista ulos kun on saanut kivan värin pintaan. Anna jäähtyä. Laita tomusokeria siivilään ja ripottele pinnalle. Valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti