Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Possunniskaa a la Farang

 

Ihastuin tähän mahtavaan annokseen stadissa, ravintola Farangissa. Tämän tekeminen vaatii vähän aikaa mutta se on palkitsevaa.

Tarvitset;

Possunniskaa 600-700g.

Liemi;

1 l vettä
4 dl soijakastiketta
½ dl makeaa soijakastiketta                                                                                                                                                           1 dl osterikastiketta
1 dl ruokosokeria
3-4 valkosipulin kynttä kuorittuna ja murskattuna
tuoretta inkivääriä paloiteltuna (peukalon kokoinen)
1 kanelitanko
4 tähtianista

Tarvitset myös (mutta ei liemeen);

1 litra  rypsiöljyä
1 chili (punainen)
korianteria (tuoretta)
2 salottisipulia

Karamellisoitu kastike;

1 1/2 dl haudutuslientä
½
dl vettä
200 g ruokosokeria


  1. Hauduta porsaan niska. Mittaa kaikki haudutusliemen ainekset kattilaan ja kiehauta liemi. Lisää liha kokonaisena liemeen ja anna hautua 4 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla. Nosta ylikypsä liha varoen liemestä jäähtymään. Kun liha on jäähtynyt, vie se jääkaappiin.

  2. Siivilöi liemi ja anna sen jäähtyä jonka jälkeen jääkaappiin. Kuori liemestä  pinnalta jähmettynyt rasva pois. Jätä liha ja liemi jäähtymään huomiselle. Lihan päällä voit pitää painoa.

  3. Valmista karamellisoitu kastike. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on liuennut veteen. Kuumenna seosta kunnes sokeri karamellisoituu hieman. 
     
  4. Lisää liemi (1,5 dl) karamellisoituneen sokerin joukkoon - muista, kuuma sokeriliemi on siis todella kuumaa joten varo, ettei roisku. Nosta kattila liedelle ja anna seoksen kiehua hiljalleen, kunnes se muuttuu paksummaksi, siirappimaiseksi.
  5. Paloittele porsaan niska isohkoiksi kuutioiksi. 
     
  6. Kuumenna öljy kattilassa n.170-asteiseksi. Friteeraa lihapaloja noin 2 minuuttia. 

    Paahda pannulla salottisipuli viipaleina. Älä kuitenkaan polta niitä.
  7. Kokoa ruoka lautaselle: ensin uppopaistettu lihakuutio, päälle karamellisoitunut kastike ja koristeeksi chiliviipaleita, paahdettu sipuli ja korianterin lehtiä. Lorauta pikkaisen kastiketta loihan ympärille (katso kuva)

    Tämän mureammaksi liha ei juuri tule. Mahtavat tummat ja syvät makumaailmat. 

    Bon Appetit !

    P.S. Ota talteen ylimääräinen kastike, voit käyttää sitä pohjana aika moneen aasialaiseen liemeen ja ruokaan.

    Huomasin jälkeenpäin, että kuvast puuttuu korianterinlehdet. Ensi kerralla sitten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti