Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

STEAK

 

 

 

 

 Pihvi

Pihvinhimo ei lähde kuin pihvillä. Tämä "härkä" oli vetänyt vankkureita liian kauan ja hyytynyt ylämäkeen. Käytin tällä kertaa naudan ulkofilettä, käytän lyhennettä uf. Joskus hyvä uf voittaa heikon sisukan eli sisäfileen. Nyt ei voittanut.

Moni on pyytänyt minua vetämään illan jossa kerron alusta alkaen miten hyvä pihvi tehdään. Ihan aloittamalla lihatiskiltä. Olisi tarkoitus järjestää ja ilmoittautua voi suoraan minulle.

Kuvassa pihvin kaverina paahdetut uunijuurekset, punaviinikastike ja haudutettua punasipulia.

Muista ottaa liha jääkaapista ulos hyvissä ajoin ennen paistamista. Otan noin 2 tuntia ennen paistamista lihan huoneenlämpöön. Paistan yleensä fileen kokonaisena. Tämän jälkeen hieron mahdolliset mausteet pintaan, annan vetäytyä hetken jonka jälkeen leikkaan pihveiksi ja pannulle. Kaikki yli medium kypsyyden pilaa hyvän lihan.

Käytän aina kun mahdollista suomalaista lihaa. Tämäkin oli, mutta lihoissa on eroja eikä aina osu nappiin. Nyt ei ollut mahdollisuutta valikoida. Jos haluat hyvän lihan niin valitse marmoroitunut, katso kuva alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti